Over VDS

Machelaar Willem en de Turnhoutse José leerden elkaar kennen op een bal in Machelen. Na enkele afspraakjes sloeg de vonk over tijdens Diegem Kermis. José besloot Turnhout te verlaten om bij haar grote liefde te kunnen zijn. Het koppel trouwde in 1952 en in 1955 mochten zij hun zoon William verwelkomen.

Willem werkte gedurende 10 jaar bij brouwer Melin in Vilvoorde maar moest door omstandigheden op zoek naar ander werk welke hij vond bij Shell. José ging werken in het kantfabriek Marcelis in Machelen. Het brouwersvirus had Willem echter erg te pakken en in zijn achterhoofd bleef het een droom om deze stiel terug te kunnen uitvoeren.

In 1967, tijdens één van zijn tournées voor Shell, raakte hij aan de praat met een vertegenwoordiger van de brouwerij Haacht aan wie hij zijn droom vertelde. Bij toeval was er net iemand nodig om een tournée van een persoon in Haren over te nemen, dit diende wel te gebeuren op zelfstandige basis.

José besloot haar werk op te geven en Willem deze kans te gunnen. Willem hield wel zijn werk bij Shell aan. José, die nog nooit eerder met de wagen had gereden, ging voor haar rijbewijs C naar het gemeentehuis en het avontuur kon beginnen. In een garage in de Melkstraat werd de voorraad bijgehouden.

Tijdens de eerste tournées spreken we over een levering van 10 bakken per 2 weken. Het ging hier om levering bij particulieren. De zaak groeide echter snel en in 1969 zei Willem vaarwel tegen zijn job bij Shell. Ze namen ook de particuliere klanten over van een bevriende brouwer. Door deze uitbreiding werden ze verplicht om naar een groter pand uit te wijken welke ze vonden in Diegem. Dit pand dienden ze in de jaren 70 te verlaten door een onteigening waarna ze definitief hun intrek namen in het huidige pand in de Melkstraat.

Zoon William hielp in zijn tienerjaren mee in de zaak tijdens zijn vakanties en vrije tijd. Op 18-jarige leeftijd besloot hij de school vaarwel te zeggen en definitief te gaan werken in het bedrijf van zijn ouders, ook hij had het brouwersvirus te pakken. William had ondertussen ook de grote liefde gevonden, Chris afkomstig uit Etterbeek. Na 6 maanden verkering werd Chris voorgesteld aan José en Willem die haar onmiddellijk in hun armen sloten. Meer nog, toen William zijn legerplicht moest vervullen in 1974 stapte Chris bij in de zaak en ging zij mee de baan op met José. William en Chris trouwden in mei 1975 en in oktober werd hun zoon Jurgen geboren.

truckToen William zijn legerplicht had voltooid nam hij de tournée van zijn moeder José over. Op dat moment bestonden de klanten vooral uit particulieren en bedrijven. Met mondjesmaat kwamen er ook horecazaken bij. Het klantenbestand groeide gestaag verder uit waardoor zij genoodzaakt waren personeel aan te nemen om alles te kunnen bolwerken.

Begin jaren 90 was het genoeg geweest voor José en Willem en gingen zij op pensioen. William en Chris namen de zaak op zich maar José en Willem zijn blijven helpen achter de schermen zolang het fysiek mogelijk was. Het was ook de periode waar alles geautomatiseerd werd en de computers hun intrede deden. Het waren zeer drukke periodes waarin William en Chris overdag de baan deden en ’s avonds tot zeer laat hun administratie in orde zetten.

Kleinzoon Jurgen, grootgebracht in een brouwersfamilie, kreeg meer en meer interesse voor de brouwersstiel. Het magazijn welke vroeger zijn favoriete speelplaats was, die hij als kleine jongen onveilig maakte met zijn  go-cart, had zijn interesse getrokken.

Vanaf zijn 12de levensjaar hielp hij zijn ouders mee tijdens de vakanties en vrije tijd. Hij  stapte in 2006 na een carriere in de telecomsector in het familiebedrijf.  In 2008 werd hij zaakvoerder. Sinds Jurgen aan het roer staat is er een enorme groei van het klantenbestand. Jurgen koos voor een all-round aanpak welke meer gericht is naar horeca en breidde het assortiment volledig uit. Heden biedt VDS drinks u een grote keuze aan bieren, frisdranken, wijnen en sterke drank. U kan bij ons terecht zowel als bedrijf, particulier als horecazaak.

Het huidige pand in de Melkstraat is ondertussen te klein geworden, daarom kunnen wij u met fierheid vertellen dat wij midden 2017 zullen verhuizen naar onze gloednieuwe gebouwen gelegen te Melsbroek langs de Haachtsesteenweg. Tevens mogen wij in 2017 ons vijftig jarig bestaan vieren.